Verkoop 

VERKOCHT Citroën 2CV6 ‘Rouge Vallelunga’

Bouwjaar: 1990
Kenteken: 02-GZ-VZ
km stand: 46923 km
APK: wordt geleverd met nieuwe APK
vraagprijs: €13.750,-

De eend is totaal gerestaureerd en rijdt met de Ami motor lekker vlot en met gemak 120 km/u.

De auto is vanaf de bodem door www.2cvjansen.nl met zorg opgebouwd en zie de foto’s voor het eindresultaat. Ik heb de eend zelf ingereden en mag nu na de eerste beurt en opgeloste ‘kinderziekten’ verkocht worden. Het doel van dit restauratieproject was om de eend zo veel mogelijk weer in zijn oorspronkelijke staat terug te brengen.


Om een goed beeld te geven wat er aan de auto gedaan is hieronder een overzicht.


Chassis is nieuw met ingeslagen VIN nummer door de RDW. Geen geknutsel dus maar gewoon een echte auto J. De veerpotten zijn opnieuw ingevet/gespoten en met nieuwe schokbrekers gemonteerd. Nieuwe en gerestaureerde velgen met nieuwe banden. Deze zijn uitgebalanceerd. De tank is gereinigd en heeft een nieuwe tankvlotter en pakking.
Nieuwe benzineleiding met benzinefilter.

Het motorblok is gereviseerd en opnieuw opgebouwd met nieuwe cilinders, pakkingen, rubbers, slangen, brandstofpomp, olievulpijp, oliefilter, 123-ignition, power bobine, power bougies, bougiekabels, carburateur, oliekoeler en olieleiding. De dynamo heeft nieuwe koolborstels en v-snaar. De kleppen zijn gereinigd en opnieuw in de cilinderkoppen geslepen.
Het spruitstuk is schoongemaakt en opnieuw gespoten.
Ook heeft het blok nieuwe koppelingsplaten gekregen.


De versnellingsbak is ook gereviseerd en opnieuw opgebouwd met nieuwe lagers die de bak nodig had en synchronisatieveertjes. De koppelingskabel is ook vervangen. De remklauwen zijn gereviseerd en hebben nieuwe remblokken.


De koets heeft nieuwe dorpels, bodemplaten, hakkenbak, motorkapscharnier (2 kanten) en binnenkantschermen gekregen. Opnieuw in de grondverf gezet en de oorspronkelijke kleur ‘rood’ terug gespoten op de auto.


Verder is de auto afgewerkt met nieuwe:
bumpers
, sierstrips, spiegels, dak, binnenbekleding, stoelbekleding, koplampreflectoren, achterlichtunits, knipperlichten voor, kentekenplaten, dashboardlampjes, kachelslangen, ruitenwisserpomp, ruitenwisserbladen, accu, spanningsregelaar, uitlaat, stickers, pedaalrubbers, vloermatten, deursloten, contactslot, winterhoesje, motorkapgrill, raamvangers,en toeter.


De versnellingspook is aan 2 kanten gereviseerd.


De kabelboom is volgens het originele schema hersteld. Lampjes en meters in het dashboard werken allemaal.


De auto heeft een roest en Dinitrol behandeling gehad op alle holle ruimtes.


Met veel plezier en enthousiasme heb ik aan de eend gewerkt heb en als je de auto een keer wilt bekijken is dat natuurlijk mogelijk. Bel mij dan even op 0622512395.


Een auto voor jarenlang rijplezier. Voor onderhoud kun je met deze auto bij mij terecht.


Tim Jansen